Zalakaros

zalakaros_1Zalakaros gyógyfürdőváros a Balatontól 35 km-re található. Nemzetközi hírét az 1962-ben feltárt 96 C-os gyógyvizének köszönheti.

A több, mint 2000 méter mélyből feltörő kénes és jódos-brómos víz elsősorban mozgásszervi, nőgyógyászati és idegrendszeri betegségeket gyógyít. Az egész évben üzemelő fürdő szinte évente új attrakciókkal bővül. A hagyományos gyógymedencék mellett megépült a népszerű fedett- és szabadtéri élményfürdő, valamint a hullámfürdő és az óriáscsúszda. A fürdőben gyógycentrum és terápiás részleg üzemel.

A kisváros 2002-ben elnyerte a Virágos Magyarországért-verseny fődíját. Mindez meglátszik a város arculatán. Parkerdő, sétányok, gondozott pázsit és üde virágágyások mindenütt. Az évi közel egymillió látogató nem okoz zsúfoltságot, a település szerkezete a legnagyobb vendégforgalom mellett is kényelmet, tágasságot sugároz.

A település szinte minden napra kínál programot, amely a város honlapján naprakészen megtalálható. Kiemelkedik ezek közül is a Karosi Nyár programsora, a Karos Kupa Nemzetközi Sakkverseny, valamint a Karos Város Napjai. Népszerű a vendégek körében a Bornapok, ahol megkóstolhatják a helyi szőlőfajtából előállított bort, a Tónait. A város és környezete kiválóan alkalmas az aktív szabadidős tevékenységekhez, így például a kerékpározáshoz, a lovagláshoz, horgászáshoz és vadászathoz. Az idelátogatók sétálhatnak a város parkjaiban, bejárhatják a Parkerdő útvonalait és hosszabb-rövidebb túralehetőségek közül is választhatnak.

zalakaros_2 zalakaros_3 zalakaros_4